Cum Deo pro Patria et Libertate! - Istennel a hazáért és szabadságért!

Üdvözöljük a KDNP Szigethalmi Szervezetének honlapján!

2016. december 3., szombat

A háborús hősökre emlékeztünk A Kereszténydemokrata Néppárt Szigethalmi Szervezete hagyományához hűen 2016-ban is megtartotta november 1-jén, 13 órakor az I. és II. világháborúban elesett hősi halottakról szóló megemlékezését a szigethalmi Köztemetőben.
Kápku Adrienn  a szigethalmi KDNP elnökének  Tóth Józsefnek  gondolataival nyitotta meg a rendezvényt, majd a Szigethalmi Kamara- és Református Kórus gyönyörű énekeit hallgathattuk meg.
Ezt követően Barcs János, Petőfi-, SZOT- és Nívó-díjas író, költő, elsőként  Szabó Tünde debreceni költőnő versét szavalta el - melyet kifejezetten a szigethalmiaknak írt -, majd saját versével emlékezett a háborús hősökre.
A megemlékező beszédet Bóna Zoltán országgyűlési képviselő mondta el, aki a háborús hősöket nemzeti példaképünkként aposztrofálta.
A történelmi egyházak megjelent képviselői, Deák Csaba görög katolikus parókus és Nagytiszteletű Kalicz Gizella református lelkipásztor, megosztották értékes gondolataikat, majd a sírhely megszentelését, megáldását követően  a jelenlévők közösen imádkoztak az áldozatokért.

A megjelent önkormányzati képviselők, egyházi szervezetek, pártok és alapítványok, a
vitéz Mikecz Kálmán Huszár- és Hagyományőrző Egyesület felvezetésével helyezték el koszorúikat.

Kápku Adrienn a szervezők nevében megköszönte a részvételt, majd ismertette, hogy a KDNP Szigethalmi Szervezete jövőre ugyanebben az időben ismét vár minden kedves megemlékezőt.
Zárásként a jelenlévők közösen elénekelték a Himnuszt, majd tiszteletadásképpen az emlékhelyen elhelyezték saját mécseseiket és virágaikat.
Ezúton szeretnénk megköszönni   minden részvevőnek, akik az első szóra önzetlenül vállalták, hogy a megemlékezést jelenlétükkel, előadásukkal színesebbé  tették.

Külön köszönet a temetőt üzemeltető ELOHIM KFT - nek, aki a körülményeket és a műszaki feltételeket biztosították.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése