Cum Deo pro Patria et Libertate! - Istennel a hazáért és szabadságért!

Üdvözöljük a KDNP Szigethalmi Szervezetének honlapján!

2016. június 7., kedd

Nemzeti Összetartozás Napi megemlékezés Szigethalmon


2016.06.04-én, a trianoni békediktátum aláírásának 96. évfordulóján a Kereszténydemokrata Néppárt Szigethalmi Szervezete, Szigethalom Város Önkormányzatával közös szervezésben és annak támogatásával megrendezte megemlékezését a magyarok legnagyobb nemzeti gyásznapján, amely nap 2010. évi törvény szerint a Nemzeti Összetartozás Napja.


A rendezvény háziasszonya, Kápku Adrienn nyitotta meg a megemlékezést, majd egybegyűltek közösen elénekelték a Himnuszt.


Tóth József, a KDNP Szigethalmi Szervezetének elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd néhány szót mondott a szervezet hitvallásáról, keresztény értékrendjéről és mindenkori céljáról, amely a haza szolgálatában áll mindenek felett. Ismertette, hogy ebben az évben a KDNP Szigethalmi Szervezete a rendezvényt Szigethalom Város Önkormányzatának támogatásával, közös szervezésével valósította meg, amely nemcsak városi, hanem egyben KDNP megyei szintű rendezvény is.
A Szigethalmi Református Kórus és a Szigethalmi Kamarakórus következett, akik gitárkísérettel adták elő éneküket.Ezt követően Szabó Tünde író, költő és Barcs János SZOT-díjas, Nívódíjas és Petőfi-díjas író, költő szavalták el saját versüket.Dr. Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár, a KDNP Pest megyei elnöke mondta el megemlékező beszédét. A tartalmas előadásban az elnök többek között kitért a migráns-helyzetre, Magyarországnak, a magyar kormánynak a migráns-kérdésben elfoglalt, megkérdőjelezhetetlen szerepére és határozott állásfoglalására is.


Koleszár Tamás, az előző években a KDNP Szigethalmi Szervezete által Szigethalmon megrendezett térségi Hazafias Versek Szavalóversenyének többszörös győztese szavalta el Juhász Gyula: Trianon c. versét.


A Bocskai István Református Oktatási Központ művésztanárainak előadása következett, amely zenés előadás szavalattal, gitárral, fuvolával, zongorával és Medenczi Román énekművész és zeneszerző gyönyörű énekével varázsolta el az emlékezőket.


A Szigethalmi Református és Szigethalmi Kamarakórus második előadását követően nagytiszteletű Kalicz Gizella, református lelkipásztor megáldotta a trianoni emlékhelyet.

A koszorúzás során a KDNP megyei szervezete, az Önkormányzat, a történelmi egyházak, egyházközségek, helyi pártok, civil szervezetek képviselői és magánszemélyek helyezték el koszorúikat, a vitéz Mikecz Kálmán Honvéd és Huszár Hagyományőrző Egyesület felvezetésével.
A rendezvényen részt vett Bóna Zoltán, Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő is.

Zárásként jelenlévők közösen elénekelték a Szózatot majd a Székely Himnuszt.
Tóth József elnök megköszönte mindenki részvételét, majd egy kötetlen beszélgetésre, állófogadásra invitálta az emlékezőket.
Dr. Schuller Gáborné alpolgármester asszony az önkormányzat nevében és Tóth József KDNP elnök minden fellépőnek egy-egy ajándékcsomagot adott át köszönetképpen.

A KDNP Szigethalmi Szervezete ezúton is szeretne köszönetet mondani az alábbi szervezeteknek és személyeknek:
Szigethalom Város Önkormányzatának és polgármesterének, a Szigethalmi Szabadidőközpont munkatársainak, Jakab Juditnak, a KDNP Pest megyei szervezetének, Dr. Aradszki András elnöknek, a Bocskai István Református Oktatási Központ művésztanárainak, Tóth Ákos intézményvezetőnek, a Szigethalmi Református és Szigethalmi Kamarakórusnak, a vitéz Mikecz Kálmán Honvéd és Huszár Hagyományőrző Egyesületnek, nagytiszteletű Kalicz Gizella lelkipásztornak, Szabó Tündének, Barcs Jánosnak, Koleszár Tamásnak, Kápku Adriennek, illetve mindenkinek, akik bármilyen módon hozzájárultak a rendezvény sikeres lebonyolításához.


További képek az eseményről:Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése