Cum Deo pro Patria et Libertate! - Istennel a hazáért és szabadságért!

Üdvözöljük a KDNP Szigethalmi Szervezetének honlapján!

2015. november 4., szerda

Emlékezés a háborúban elesett hősökre - képes összefoglaló


A Kereszténydemokrata Néppárt Szigethalmi Szervezete a megelőző évekhez hasonlóan 2015-ben is megtartotta november 1-én, Mindenszentek Napján az I. és II. világháborúban elesett hősi halottakról szóló megemlékezését a Szigethalom Városi Köztemetőben.
A rendezvényt Kápku Adrienn nyitotta meg, majd Tóth József, a KDNP Szigethalmi Szervezetének elnöke köszöntötte a megjelenteket.Az elnök bevezetője után a Szigethalmi Kamara- és Református Kórus színvonalas énekét hallgathatták meg az emlékezők.


A kórus előadását követően Barcs János, Nívó-díjas író, költő szavalta el saját, illetve egy debreceni kortárs költőnő versét, ezzel emlékezve a háborús hősökre.


Keresztesi Balázs, Dunavarsány alpolgármestere tolmácsolta Bóna Zoltán országgyűlési képviselő szavait, aki nem tudott jelen lenni a megemlékezésen, hogy elmondja megemlékező beszédét.A történelmi egyházak megjelent képviselői, Deák Csaba görögkatolikus parókus és Tasi Ferenc református lelkész osztották meg értékes gondolataikat az emlékezőkkel, majd a sírhely megszentelését követően jelenlévők közösen imádkoztak az áldozatokért.

A megjelent önkormányzati képviselők, pártok, egyházi szervezetek és alapítványok koszorúzását követően magánszemélyek helyezték el koszorúikat, gyújtottak mécsest az emlékhelyen.
A koszorúzás a Vitéz Mikecz Kálmán Honvéd- és Huszár Hagyományőrző Egyesület közreműködésével zajlott le.


A rendezvényt Tóth József KDNP elnök zárta, aki megköszönve a részvételt elmondta, hogy a KDNP Szigethalmi Szervezete jövőre ugyanitt, ugyanebben az időben is vár minden tisztelt emlékezőt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése