Cum Deo pro Patria et Libertate! - Istennel a hazáért és szabadságért!

Üdvözöljük a KDNP Szigethalmi Szervezetének honlapján!

2014. január 16., csütörtök

Segíti a gyermekvállalást az új rendszer


A Kereszténydemokrata Néppárt honlapján megjelent írás alapján, Harrach Péter Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezető szerint a gyed extra segíteni fogja a következő gyermek megszületését, mivel, ha valaki a gyes, gyed mellett munkát vállal a gyermek egyéves kora után és megkapja jövedelme mellé a gyed extra juttatást is, könnyebben vállalhatók lesznek a gyermeknevelés költségei.
A KDNP a családok pártja, és a családot, mint a társadalom legkisebb közösségét meghatározónak tartja.
A változások értelmében, ha valaki következő gyermeket vállal a gyes és gyed folyósítása alatt, akkor ezek összegét mind a két gyermek után meg fogja kapni. Ez segíteni fogja, hogy a szülők bátran vállalják a következő gyermeket is.
A diplomás gyed a felsőfokú képzésben részt vevő fiatalok számára is lehetőséget teremt a gyermekvállalásra.
A család és a munka összeegyeztethetőségét több intézkedéssel is igyekezett a kormány segíteni. A munka törvénykönyvének módosításával lehetővé vált a három év alatti gyermeket nevelőknél a részmunkaidős foglalkoztatás.
A KDNP frakcióvezetője kiemelte, hogy a kisebbik kormánypárt régi programpontja volt a családi adózás bevezetése. Ennek részeként a három vagy több gyermeket nevelő családok 99 ezer forintos adókedvezményt kapnak havonta. Így három év alatt 550 milliárd forint maradt a családoknál.
Továbbá felidézte a családi adókedvezmény járulékokra való kiterjesztését, a devizahiteles családok megsegítését szolgáló intézkedéseket, a gyes hároméves időtartamának visszaállítását - amely 168 ezer szülőt érintett –, a gyed összegének -, a bölcsődei férőhelyek számának emelését, és a családi napközik számának növelését.
Véleményem szerin a kormány politikájában a családok segítése, támogatása fontos jelentőséggel bír, hiszen a 2010 előtti időkben a megszorítások leginkább a magyar családokat érintették.
A kormány újabb családi támogatási formák bevezetéséről döntött, melyek segítik a gyermekvállalást, a kisgyermekes szülőket.
A gyed extrával a gyes és gyed folyósítása mellett újra vállalható munka a gyermek egyéves kora után. Testvér születése esetén a korábbi ellátások megmaradnak, így például az érintettek egy időben két gyedre vagy két gyesre is jogosulttá válhatnak.
Bevezetésre kerül a diplomás gyed, a három- vagy többgyermekes kismamákat foglalkoztató munkaadók pedig három évre szóló adókedvezményt kapnak.
Az Országgyűlés előtt az új babakötvény bevezetése, amely a pénzpiac legbiztosabb, legkiszámíthatóbb befektetési formája lesz. Ennek lényege, hogy ha a szülő Start számlát nyit, az állam 19 éven át komoly kamatprémiumot fizet a gyermek születésekor folyósított és a számlán elhelyezett 42500 forintos életkezdési támogatásra, valamint a befizetett megtakarításokra. (Például havi ötezer forintos befizetés mellett már közel hárommillió forint is összegyűlhet. )
A családi adókedvezmény kiszélesítésével januártól több pénz marad a kisgyermeket nevelő kiskeresetű családoknál, és folyik a bölcsődeépítési program is, amelynek keretében ebben a kormányzati ciklusban hatezerrel nő a bölcsődei férőhelyek száma.

                             Tóth József, 2 sz. körzet képviselője, KDNP elnök

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése