Cum Deo pro Patria et Libertate! - Istennel a hazáért és szabadságért!

Üdvözöljük a KDNP Szigethalmi Szervezetének honlapján!

2012. június 13., szerda

2012.06.03 - Trianoni megemlékezés Szigethalmon

A Trianon Emlékbizottság Szigethalom és a Kereszténydemokrata Néppárt Szigethalmi Szervezete 2012 június 3-án tartotta megemlékezését a gyalázatos Trianoni Békediktátum 92. évfordulójának emlékére.

A megemlékezőket a rendezvény háziasszonya, Kungli Ferencné, majd Tóth József, a Szigethalmi KDNP elnöke köszöntötte. Balázs Sándor költő elszavalta Wass Albert: Adjátok vissza a hegyeimet! c. versét. Bunyevácz Zsuzsa író, közíró tartotta megemlékező beszédét, amelyet a Szent István Általános Iskola növendékeinek műsora követett. A műsort összeállította és betanította: Nád Béla tanár.
                                                                                                                                                   

Az emlékezők a vitéz Mikecz Kálmán Honvéd és Huszár Hagyományőrző Egyesület díszkíséretében vonultak át az iskolától a Dísz térre, ahol Hoffman Pál országgyűlési képviselő mondta el megemlékező beszédét.

                                                                                                                                                                                     

Deák Csaba görögkatolikus parókus és Végh Gizella református lelkész megáldották, megszentelték a Trianon emlékművet. Ezt követte a koszorúzás, ahol Szigethalom Önkormányzata mellett a helyi pártok, intézmények és civil szervezetek jelen lévő képviselői helyezték el koszorúikat.

                                                                                                     

A megemlékezést Tóth József elnök zárta, megköszönve mindenkinek a részvételét. A résztvevők az ezt követő állófogadáson találkozhattak egymással, ahol Bunyevácz Zsuzsa és Apró Sándor írók dedikálták új könyveiket.
                                                                           Az eseményen készült további képek megtekinthetők: https://picasaweb.google.com/100100904859394669927/Trianon2012Szigethalom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése