Cum Deo pro Patria et Libertate! - Istennel a hazáért és szabadságért!

Üdvözöljük a KDNP Szigethalmi Szervezetének honlapján!

2011. május 14., szombat

2011.05.15 - Válasz a Szigethalmi Sokkolóban megjelent cikkre


A Szigethalmi Jobbik "Szigethalmi Sokkoló" c. kiadványának "Az első elfogadott Jobbikos javaslat" c. cikke foglalkozott a Trianonnal kapcsolatos megemlékezéssel.
Tekintettel arra, hogy a KDNP Szigethalmi Szervezete megszólított és érintett a tárgykörben, úgy gondoljuk, hogy az írásban közölt pontatlanságok kiigazításra szorulnak.
• Szigethalmon először nem 2010-ben, hanem már 2009-ben is volt Trianoni megemlékezés, amelyet akkor a KDNP Szigethalmi Szervezete bonyolított le, nagy közérdeklődésnek örvendve.

• A Trianon Emlékbizottság létrehozásának ötlete már a 2010-es megemlékezés után megfogalmazódott. A KDNP tagság már 2010 szeptemberében megbízta a KDNP elnökséget az emlékbizottság létrehozásának előkészületeivel. A KDNP Szigethalmi Szervezete a Trianon Emlékbizottság létrehozásáról a 2010. decemberi taggyűlésén döntött. A KDNP Szigethalmi Szervezete mindig is azt kérte a város vezetésétől, hogy az városi rendezvényként, a Trianon Emlékbizottság Szigethalom szervezésében kerüljön megrendezésre. Ezekből következik, hogy a Jobbik állítása, mely szerint a szervezet az ő javaslatukra alakult meg, valótlan.

• A 9 fős Trianon Emlékbizottság 3 tagja KDNP tag is egyben, a többiek mind párton kívüli, köztiszteletben álló, közismert közéleti személyek. A bizottság tagjainak névsora nyilvános, az a honlapunkon megtekinthető. Kiváncsiak vagyunk, hogy a cikk írójának milyen kifogása merült fel az emlékbizottság tagjainak személyét illetően, kivel van problémája?

• Számunkra értelmezhetetlen az a megállapítás, hogy a Trianon Emlékhét programja azért jött létre, hogy elterelje a figyelmet Nemzeti Gyásznapunkról. Javasoljuk a cikk írójának, hogy honlapunkon tájékozódjon a Trianon Emlékhét részletes programjáról.

• A Trianon Emlékbizottság nem a Jobbik javaslatára végzi a megemlékezés szervezését, hiszen munkáját a bizottság már azelőtt megkezdte, amikor még a Jobbik képviselője az adventi gyertyagyújtással volt elfogalva.

• A Szigethalmon működő egyházi szervezetek többségénél már régóta létezik adventi gyertyagyújtás, a Jobbik előterjesztése pedig sajnálatos módon nem tért ki az egyházakkal való együttműködésre. Maga a felvetés támogatható, de az egyházakkal való előzetes egyeztetés hiányában komolytalan.

• A KDNP Szigethalmi Szervezete 2009-ben felkarolta és elindította, mondhatni azóta hagyományt teremtett Nemzeti Gyásznapunk méltó megemlékezéséből Szigethalmon. Ezt korábban bármelyik szervezet, jogi vagy magánszemély - így a Jobbik is - megtehette volna, akkor vajon miért nem tette meg?


Kérjük a kiadvány szerkesztőit, hogy fenti kiigazítást a "Szigethalmi Sokkoló" következő kiadványában közöljék le.

Hasonló pontatlanságok és félreértések elkerülése végett, további információért javasoljuk, hogy forduljanak a Trianon Emlékbizottsághoz vagy a KDNP Szigethalmi Szervezetéhez.

A Trianon Emlékbizottság Szigethalom működése nyilvános, és az "atyai odafigyelésen" és "ötletelésen" túl szívesen vesz mindennemű segítséget, támogatást a mindannyiunk számára fontosnak tartott Trianoni megemlékezés programsorozatának sikeres lebonyolításához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése