Cum Deo pro Patria et Libertate! - Istennel a hazáért és szabadságért!

Üdvözöljük a KDNP Szigethalmi Szervezetének honlapján!

2011. január 22., szombat

2011.01.14 - Trianon Emlékbizottság Szigethalom megalakulásaA Szigethalmi Kereszténydemokrata Néppárt a 2009-es februári megalakulásakor egyebek mellett felvállalta, hogy évente megemlékezést szervez az egyik (ha nem a legnagyobb) nemzeti tragédiánk, a Trianoni Békediktátum megkötésének június 4-i évfordulóján.

Az esemény 2009-ben és 2010-ben nagy érdeklődés mellett lezajlott. Ennek egyik eredménye a Dísz téren felállított és felavatott Trianon emlékmű. A megemlékező beszédet 2009-ben Hoffman Pál, 2010-ben Harrach Péter országgyűlési képviselők mondták.

A Szigethalmi KDNP fontosnak tartja a megemlékezés évenkénti megtartását, mely kifejezi a történtek feletti fájdalmunkat, és életben tartja Trianon igazságtalansága elleni tiltakozásunkat. Ez azért is fontos, mert a kommunista diktatúra évei alatt még beszélni sem volt szabad Trianonról.

A Szigethalmi KDNP úgy döntött, hogy a 2011-es megemlékezés megszervezésére és lebonyolítására emlékbizottságot hoz létre, ami az alábbiak szerint 2011.01.14-én megtörtént. Az emlékbizottság tevékenységéről itt a honlapon folyamatosan beszámolunk.


Képek az alakuló ülésről:
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése