Cum Deo pro Patria et Libertate! - Istennel a hazáért és szabadságért!

Üdvözöljük a KDNP Szigethalmi Szervezetének honlapján!

2010. december 18., szombat

2010.10.08. KDNP taggyűlés szemelvények

Szemelvények a KDNP Szigethalmi Szervezetének 2010.10.08-i taggyűlésén elhangzottakból:

Közelgő megemlékezések

2010-ben legközelebbi nemzeti ünnepünk október 23. a forradalom évfordulója lesz. A KDNP helyi szervezete idő hiányában nem tart külön megemlékezést, de ajánlja, hogy a városi megemlékezésen minél többen vegyenek részt. A műsort a Szent István Általános iskola diákjai szolgáltatják.

November 1.én Mindenszentek napján 13:00 –kor az újtemetőben a II. világháborús emlékműnél a KDNP helyi szervezete megemlékezést tart. A megemlékező beszédet a Görögkatolikus Egyház parókusa fogja elmondani. A Hagyományőrző Egyesület is részt vesz a megemlékezésen, csakúgy mint az előző évben is.
November 3-án Tökölön a Maléter Pál-emlékműnél koszorúzás lesz, szervezetünk is képviselteti magát.Trianoni emlékbizottság létrehozása

id. Balázs Miklós elmondja:
a KDNP egy értékelvű és értékalapú párt. Semjén Zsolt a párt elnöke a magyarság politikáért felelős tárcanélküli miniszter. Ennek megfelelően kell helyi szinten is tevékenykednünk, végezni a munkánkat.
Mindnyájan tudjuk, hogy a NEMZET az egy határokon átívelő fogalom. Ahhoz, hogy ezt a gondolatot minél többen megértsék, hogy ezzel minél többen azonosulni tudjanak, szerveztük meg két éve és tettük rendszeressé Szigethalmon a Trianoni Évforduló alkalmából a megemlékezés megtartását.
Véleményünk szerint ezzel nemzettudatunk és nemzeti önbecsülésünk erősödik.
Ahhoz, hogy ez a szándék minél több emberhez eljusson, célszerű lenne a KDNP szervezete által létrehozni egy 7-10 fős Trianon Emlékbizottságot, amit 2-3 KDNP tagon túl városunk közismert, köztiszteletben álló személyei egészítenének ki. Feladatuk lenne a soron következő megemlékezés megszervezése és lebonyolítása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése